Jégkorong

Hogyan lettem jégkorongos, majd játékvezető…

Elkészült a debreceni jégcsarnok

Elkészült a debreceni jégcsarnok

2004 májusában átadták Debrecen a fedett jégcsarnokot, ami történetesen kb 500 méterre épült a házunktól.

Majdnem átlagos közönségkori

Majdnem átlagos közönségkori

Ekkoriban anyukám rendszeresen vitt ki tesómat és engem közkorira. Az egyik ilyen alkalommal, korcsolyázás után a kölcsönzőben (amit a hoki klub üzemeltetett) Mezei Barna, a mini csapat akkori edzője megszólított minket, és kérdezte, hogy nem lenne-e kedvünk jégkorongozni. Nem sokkal később együtt mentünk le az első edzésünkre, és mind a ketten ott ragadtunk.

Megérkezett “Cike bá”

Megérkezett “Cike bá”

Cike bácsi (Fekete Albert) tartotta a korcsolya oktatásokat, és majdnem az egész “pályafutásom” alatt ő volt az edzőm.

Ifi ezüstérem

Ifi ezüstérem

Bár sok tehetségem nem volt, de nagyon szerettem jégkorongozni. Amit érdemes megemlíteni, hogy a 2010/11-es szezonban másodikok lettünk az Ifi (U18) bajnokságban egy Miskolccal közös csapattal.

Letettem a játékvezetői vizsgát

Letettem a játékvezetői vizsgát

Ekkor már tudtam, hogy nagy jégkorongos nem lesz belőlem, mégis teljesen véletlenül találtuk ki Fucskó Tomival, a kapusunkkal, hogy mennyire vicces lenne letenni a bíróit. Nekem össze is jött, de akkor még nem tudtam, hogy mire vállalkoztam

Első MOL ligás meccsem

Első MOL ligás meccsem

2012 őszén szerepeltem először a MOL ligában, vonalbíróként. Pont, amikor Budapestre költöztem az egyetem miatt. Abban, hogy ideig eljutottam nagyon sokat köszönhetek Marek Zsoltnak és Mayer Gábornak, akik a debreceni évek alatt minden hétvégén tanácsokkal láttak el, hogy fejlődni tudjunk.

Nem mindig jó móka

Nem mindig jó móka

Amikor bírónak jelentkeztem, nem is gondoltam volna, hogy menyire nehéz és hálátlan munka a játékvezetés. Ennek ellenére nagyon örülök, hogy belevágtam, mert valójában mégiscsak jó móka.

Kedvet kaptál? Tedd próbára magad!